Stark och syrlig soppa

4

Du behöver

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 1 msk tom yam-buljongtärning, rågad, (eller 0.5 buljongtärning)
  • 4 st kaffirlimeblad, finhackade
  • 1 stjälk citrongräs, bara den inre mjuka delen, grovhackad
  • 1 st lime, saften
  • 4 msk fisksås
  • 3 st chili, små färska röda eller gröna, finhackade
  • 1 tsk socker
  • 150 g champinjoner, halverade eller delade i fyra delar beroende på storlek
  • 500 g räkor, råa, skalade, upptinade om de varit frysta
  • 5 st salladslökar, små, skurna i korta längder och sedan i strimlor
  • 1 kruka koriander, liten, färsk, hackad

Gör så här

  1. Värm kycklingbuljongen och tom yam-buljongen i en ganska stor kastrull tillsammans med limeblad, citrongräs, limesaft, fisksås, chili och socker. Låt koka upp, lägg i svampen och låt sjuda i ett par minuter, tillsätt sedan räkorna och salladslöken och sjud i ytterligare 2–3 minuter eller tills räkorna är kokta men fortfarande mjuka. Strö på lite koriander och ställ fram mer på bordet så att alla kan ta så mycket de vill ha.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept