Du behöver

  • 375 g choklad, mörk, av bästa kvalité
  • 375 g smör, osaltat, rumstempererat
  • 1 msk vaniljextrakt, äkta
  • 6 st ägg
  • 350 g socker
  • 1 tsk salt
  • 225 g vetemjöl
  • 250 g vit choklad, grovhackad
  • form, cirka 33x23x5.5 cm

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Fodra formen med smörpapper.
  3. Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en stor tjockbottnad kastrull.
  4. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljextrakt i en vid bunke.
  5. Mät upp mjölet i en annan bunke och blanda i saltet.
  6. När chokladblandningen smält, låt den svalna lite innan du vispar i äggblandningen och därefter mjöl/salt.
  7. Rör sist i den hackade vita chokladen. Rör tills allt blandat sig ordentligt och häll ner smeten i den fodrade formen. Grädda i cirka 25 minuter.
  8. Browniesarna är färdiga när de blivit torra och fått bleka fläckar på ovansidan. Mitten ska vara mörk, tät och lite kladdig – kakan fortsätter att gräddas lite till medan den svalnar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept