Sallad på ärter, mint och avokado

6

Du behöver

  • 500 g gröna ärter, frysta eller färska
  • 9 msk olivolja, extra virgine
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 1 kruka mynta, färsk
  • 2 st salladshuvuden eller motsvarande mängd blandade salladsblad
  • 2 st endiver
  • 3 st avocado
  • salt

Gör så här

  1. Blanda dressingen: olja, vinäger, socker och finhackad mynta. Spara lite mynta till garnering. Koka de färska ärterna några minuter i saltat vatten (frysta ärter behöver bara doppas eller spolas i hett vatten – salta lite efteråt). Häll av vattnet och blanda genast ärterna med dressingen. Låt dem stå så i minst en timme, eller till nästa dag.
  2. Just före servering, blanda ner salladsblad, endiveblad och avokado, skalade och skurna i bitar. Strö flingsalt och lite mer hackad mynta över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept