Sallad med pancetta

1

Du behöver

  • 125 g tärnad pancetta (italienskt fläsk), bacon eller sidfläsk
  • 1 påse blandade salladsblad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • cheddarost
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med 2 tsk olja i och lägg i fläsk- eller bacontärningarna. Låt dem steka riktigt knapriga.
  2. Häll salladsbladen direkt ur påsen i en skål, ta upp bacontärningarna ur stekpannan och blanda ner dem i salladen. Ta stekpannan från värmen.
  3. Tillsätt ytterligare 4 msk olja i stekpannan, där baconfettet är kvar. Vispa ur pannan med 1 tsk dijonsenap och 1 tsk rödvinsvinäger. Det är dressingen! Häll den över salladen och hyvla frikostigt med cheddarost över alltihop.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept