Du behöver

  • 2 stora rödbetor
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1,5 liter hönsbuljong, varm
  • 2 salladslökar
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 lime, saften av
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Linda in rödbetorna i aluminiumfolie och rosta dem i ugnen tills de är mjuka (cirka 1½ - 2 timmar). Tag av folien och låt dem svalna.
  2. Skala försiktigt rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en matberedare och tillsätt limesaft, spiskummin och koriander. Mixa samman och häll samtidigt buljongen i en tunn stråle genom röret. Smaka av med salt och peppar och kör några varv till.
  3. Häll upp soppan i en kanna. Dela salladslöken på längden och stoppa ned. Täck med plastfolie och ställ soppan i kylen när den svalnat. Den håller sig i cirka tre dagar.
  4. Innan serveringen:
  5. Tag bort lökhalvorna, häll soppan i matberedaren och tillsätt crème fraichen. Kör några varv tills allt blandats. Häll tillbaka i kannan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept