Du behöver

  • 100 g risnudlar
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe thailändsk basilika (alternativt koriander)
  • 0,5 gurka
  • 6 st salladslökar
  • 12 st rispannkakor

Gör så här

  1. Rispannkakor hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer eller i någon asiatisk matbutik.
  2. Blötlägg nudlarna i varmt vatten (läs på förpackningen hur långt tid som krävs). Häll av vattnet när de är färdiga.
  3. Blanda ner risvinäger, soja och fisksås i nudlarna. Tillsätt de grovt hackade örterna tillsammans med den strimlade gurkan och salladslöken. Blanda försiktigt med händerna.
  4. Blötlägg rispannkakorna i varmt vatten (läs även här på förpackningen hur långt tid som krävs). Lägg dem en och en på en handduk och torka dem försiktigt torra. Lägg en sträng med nudelblandning i mitten av varje rispannkaka. Vik över den ena halvan och rulla sedan ihop pannkakan så hårt du kan utan att den går sönder.
  5. Skär varje rulle i fyra bitar och lägg upp dessa på ett serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept