Du behöver

  • 250 g ricottaost
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 ägg, gula och vita separerade
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk jordnötsolja (eller annan stekolja)
  • salt

Gör så här

  1. Rör ut ricottan med mjölk och äggulor. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner bakpulver och mjöl, tillsätt en nypa salt och rör försiktigt till en jämn smet.
  2. Vispa sedan äggvitorna till skum, det räcker om du vispar dem för hand. Vänd ner i smeten.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna eller plättlagg. Klicka i smeten och grädda plättarna tills de blivit gyllenbryna på båda sidor. Låt de färdiggräddade plättarna vila under aluminiumfolie medan du gräddar all smet.
  4. Servera med lönnsirap eller ännu hellre några färska bär till exempel jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept