Du behöver

  • Sallad:
  • 3 dl svart nankingris (eller vanligt ris)
  • 500 g råa, skalade räkor
  • salt
  • saften av en halv citron

Sås:

  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 st chili, tunt skivade
  • 4 cm färsk ingefära, finhackad
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk vatten
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Sås: rör ihop samtliga ingredienser.
  2. Sallad: koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg räkstjärtarna i en kastrull och fyll med vatten så att det täcker. Salta, pressa i saften av en halv citron och sjud räkorna tills de fått en vacker röd färg. Låt ris och räkor svalna.
  3. Häll lite sås på det svalnade riset, blanda runt, lägg på räkstjärtarna. Toppa med ytterligare lite sås.
  4. Tips: man kan byta räkstjärtarna mot exempelvis marinerade bläckfiskringar. En vegetarisk variant får man om man byter ut skaldjuren mot mogen avokado som tärnas i rejäla bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept