Paprika med feta och mandlar

8

Du behöver

  • 8 st paprikor, röda eller gula eller en blandning av båda
  • 100 g fetaost
  • 1 skvätt citronsaft
  • 1 msk jungfruolja, extra fin
  • 2,5 dl sötmandlar, flagade eller skållade
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Att skala paprika är både tidsödande och pilligt, men det är inte svårt – och det är en skillnad som är viktig att komma ihåg. Men om blotta tanken på att grilla och skala åtta paprikor är ganska motbjudande för dig så tycker jag att du ska hoppa över det. Världen faller inte samman om du köper en burk färdigskalade och oljeinlagda paprikor.
  2. Värm grillen så het som det bara går att få den och lägg paprikorna på gallret under. När skalen svartnat och blivit blåsiga vänder du dem. De ska vara grillade runt om. Om du har en gasspis kan du spetsa paprikorna på en lång gaffel och hålla dem över gaslågan.
  3. När paprikorna är svarta med grillränder tar du ut dem och lägger dem i en stor skål. Täck den genast med plastfolie och låt stå i 10–20 minuter.
  4. Ta sedan bort folien och skala och kärna ur paprikorna. Det gör ingenting om lite skal (och till och med kärnor) är kvar. Skär eller riv dem i remsor/bitar (jag tycker att de ska vara ganska stora) och lägg upp dem på ett stort fat. Strö över fetaosten, pressa över citronsaft och droppa på olja. Strö över mandlarna och persiljan – så är det faktiskt klart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept