Nigellas minikrabbkakor

Du behöver

  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk tamarisås eller japansk soja
  • 2 tsk wasabipasta
  • 300 g vitt krabbkött
  • 2 dl rismjöl
  • 2 tsk risvinäger
  • vegetabilisk olja till fritering

Gör så här

  1. Skölj och rensa salladlökarna och hacka dem grovt. Lägg dem och vitlöksklyftan i en matberedare och kör tills allt är finhackat. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom oljan, och kör tills du har en grov smet. Eller finhacka de övriga ingredienserna för hand och blanda i dem. Hetta upp 0,5 cm vegetabilisk olja ( eller jordnötsolja9 i en stekpanna. Så snart oljan är så het att det fräser när du droppar i en liten klick smet kan du börja fritera.
  2. Häll krabbsmeten teskedsvis i den heta oljan och fritera krabbkakorna tills de är gyllenbruna runtom. Fritera cirka 10 i taget så att du hinner vända dem och oljans temperatur inte sjunker för mycket. Låt de färdiga krabbkakorna rinna av på hushållspapperinnan du lägger upp dem på serveringsfat. Och jag lovar, jag skulle kunna döda för att få en smakbit.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept