Multefisk med sötsur sallad

2

Du behöver

  • 2 st multefiskar, filéade med skinnet kvar
  • (går att byta ut mot till exempel uer eller lax)
  • Sallad:
  • 4 msk fisksås
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk socker
  • 0,75 dl jordnötter med det röda skalet kvar
  • 0,25 st grön papaya, fint strimlad
  • 2 st morötter skalade och strimlade
  • 2 st salladslökar
  • 1 knippe koriander, hackad
  • 1 st röd chilifrukt, urkärnad och strimlad

Gör så här

  1. Blanda samtliga salladsingredienser och lägg på ett serveringsfat.
  2. Grilla filéerna på en utegrill, eller i ugnen i 200°, i ungefär 10 minuter. Lägg den färdiga fisken på salladsbädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept