Mozzarella i carrozza

2

Du behöver

  • 6 skivor vitt formbröd, kanten bortskuren
  • 1 bit mozzarella, skuren i halvcentimeterstora skivor och sedan remsor
  • 1,25 dl mjölk (3 %)
  • 3 msk vetemjöl, rågade
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • olivolja (inte jungfruolja) till stekning

Gör så här

  1. Lägg ihop två brödskivor med mozzarella emellan, låt inte osten gå ända ut till kanten, pressa samman brödkanterna så att de håller ihop. (En av fördelarna med den här sortens bröd är att det går lätt att trycka ihop det.) Häll mjölken i en djup tallrik, mjölet i en annan tallrik, vispa ägget med salt och peppar i en tredje. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Doppa sandwicharna snabbt, en efter en i mjölken, vänd dem sedan i mjölet och till sist i det uppvispade ägget.
  2. Se bara till att du är lätt på handen när du doppar det i mjölken, ett ögonblick för länge och brödet löser upp sig i en kletig sörja. Men var inte allt för försiktig, det går snabbt och lätt att göra och kräver mycket lite inköp. På tal om det så är det inte någon mening med att köpa den bättre, och dyrare, buffelmozzarellan till det här. Den ostens mjölkiga fuktighet behövs inte, den är ändå för blöt. Vanlig komjölksmozzarella ger precis den rätta sortens köttiga smet, som sipprar ut genom den skurna sandwichen i långa, tuggiga band.
  3. Stek i het olja på båda sidor tills de är knapriga och gyllenbruna och lägg dem på en bit hushållspapper. Dela dem i två delar och hugg in.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept