Du behöver

  • 5 st ägg
  • 1,5 burk majs, avrunnen (340-gramsburkar)
  • 1 burk creamed sweetcorn (418 gramsburk, se recept nedan)
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

till creamed sweetcorn:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,25 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2,5 msk socker
  • 1 burk majs (340 g)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190° och smörj en ugnsfast form – jag använder min gamla, skruffiga Pyrexform som är 33 x 25 cm. Vispa äggen i en stor skål och tillsätt sedan under slö vispning alla de andra ingredienserna. Häll upp i den smorda formen och grädda i ca 1 timme, vid det laget bör den ha stannat och pöst upp lite.
  2. Creamed sweetcorn:
  3. Creamed sweetcorn är inte det lättaste att få tag på i Sverige. Du kan lätt laga det själv. Receptet räcker till 4 portioner. Till majspuddingen ovan räcker det med hälften av det här receptet.
  4. Smält smöret, rör i mjölet. Späd med kaffegrädde och vispgrädde och rör i majskornen. Sjud tills det tjocknar. Smaka av med salt, peppar och socker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept