Löskokta ägg med sparrissoldater

4

Du behöver

  • 1 knippa sparris
  • 4 st ägg, rumstempererade
  • havssalt

Gör så här

  1. Skär bort de träiga ändarna och lägg sparrisen i en grund kastrull med kokande vatten och koka dem tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd – ca 5 minuter. Låt dem rinna av och håll dem varma medan du kokar äggen.
  2. Låt lite vatten koka upp i en kastrull som du har lagt en tändsticka i. Enligt min faster Frieda hindrar det vitan från att rinna ut i kastrullen om ägget skulle gå sönder när det kokas. Jag vet inte om jag kan lova att det fungerar. Alla familjer har sina historier. Sänk ner äggen i vattnet och koka dem i 4 minuter. Ta upp dem ur vattnet och skär genast av toppen på alla äggen, gulan ska fortfarande vara så rinnig att det går att doppa ner sparrisen i den.
  3. Ställ fram salt på bordet och strö det över den nästan mesiga smakkombinationen av sparris och ägg när du äter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept