Du behöver

  • 500 g cream cheese, Philadelphia
  • 500 g färskost (Keso)
  • 4 msk kapris
  • 8 st cornichoner, hackade
  • 3 msk paprikapulver plus lite till att garnera med
  • 1 nypa salt
  • peppar från kvarnen
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 st 1-litersform (kan uteslutas)

att droppa över:

  • 1 msk vegetabilisk olja utan smak
  • 1 nypa paprikapulver

Gör så här

  1. Rör samman cream cheese och färskost tills det är slätt och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Blanda väl och lägg upp i en 1-litersform som klätts med plastfolie för att göra det lättare att vända upp röran senare. Släta till ytan med en gummiskrapa och täck med plastfolien som hänger över kanten. Ställ formen i kylen så att röran stelnar. Jag brukar lägga någon tyngd på så att det pressas ihop, men det är inte nödvändigt. Jag tror att det beror på att min mamma alltid ställde patéer och liknande saker i kylen med tyngder på.
  2. När den är så kall att den går att välta ut ur formen – det brukar räcka med ett par timmar – viker du tillbaka plastfolien, ställer ett fat ovanpå formen, vänder alltsammans och tar ut röran ur formen. Dra bort plastfolien och häll på roströda droppar gjorda av olja och paprikapulver.
  3. Servera med surdegsbröd, kex eller bagels med vallmofrön, inlagd gurka och, om du vill, lite hackad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept