Linguine med musslor

2

Du behöver

  • 500 g små musslor
  • 250 g linguine
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 dl sherry, torr
  • 2 msk hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg musslorna i kallt vatten. Skrapa bort löst skägg och annat skräp.
  2. Koka upp pastan i saltat vatten. Koka den nästan färdig (den får koka helt färdigt ihop med musslorna).
  3. Medan pastan kokar tar du upp musslorna och kastar dem som inte sluter sig när du knackar på skalet. Tag fram en stor kastrull, häll i oljan, chilin och vitlöken. Fräs på låg värme. Öka värmen och lägg i musslorna. Slå över sherryn och lägg på ett lock. Skaka kastrullen några gånger under koktiden. Kontrollera att alla musslor öppnar sig (efter ett par minuter). Kasta de musslor som inte öppnar sig.
  4. Lägg ner den nästan färdiga pastan i musselkastrullen, lägg på locket och koka tills pastan är klar.
  5. Häll i hälften av persiljan, skaka runt. Lägg upp pastan på ett stort fat. Strö över resten av persiljan och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept