Linguine med krabba och chili

4

Du behöver

  • 500 g linguine
  • 200 g vitt krabbkött
  • 100 g mörkt krabbkött
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk havssalt
  • 1 chilifrukt, röd
  • 1,25 dl jungfruolja
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 knippe persilja
  • 1 handfull blad av vattenkrasse

Gör så här

  1. Stöt de skalade vitlöksklyftorna tillsammans med salt i mortel (har du ingen mortel kan du köra klyftorna helt kort i matberedare). Resultatet ska bli en slät massa.
  2. Kärna ur och hacka chilin innan du mosar ihop denna med vitlöksklyftorna till en röd röra. Lägg i krabbköttet och dela sönder försiktigt med en gaffel. Riv över citronskal, pressa över saften och häll på oljan innan du blandar allt.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka pastan tills den är färdig. Häll av vattnet och lägg pastan i en stor skål. Blanda ner krabbsåsen, strö över hackad persilja och vattenkrasse och blanda runt allt på nytt innan du hugger in.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept