Lax med grönt och shiitakesvamp

2

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé, utan skinn, helst ekologisk
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk vegetabilisk olja (gärna jordnötsolja)
  • 125 g shiitakesvamp, skivade, utan fot
  • 400 g choi sum, grovhackad
  • 3 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • peppar efter smak

Gör så här

  1. Grilla eller stek laxbitarna – helst i en bra teflonstekpanna eller den släta delen av grillen – tills de precis bara är genomstekta och lägg upp dem på varma tallrikar medan du fortsätter med eller avslutar tillagningen av grönsakerna (du kan börja med dem medan laxbitarna steks).
  2. Stek vitlök i olja i en tjockbottnad stekpanna tills den är varm men se till så att den inte fastnar. Tillsätt de skivade svamparna och choi sum-stjälkarna, stek under omrörning i ett par minuter. Lägg på lock och fräs i ungefär 5 minuter, ta av locket och tillsätt de grovhackade choi sum-bladen, sojan och sesamoljan, låt sedan alltsammans fräsa i 2–3 minuter tills bladen har slaknat.
  3. Lägg upp grönsaker och svamp på tallrikarna med lax, ät och njut. Ibland gör jag lite sås till, jag blandar Colmans senapspulver till en slät sås med lite kallt vatten, tillsätter ett par droppar soja och lite färskriven ingefära.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept