Lammkött med matvetesallad

8

Du behöver

  • 250 gr matvete
  • 2 st lammfiléer
  • 1 stor knippa koriander, färsk
  • 1 stor knippa mynta
  • 6 salladslökar
  • 1 grön chili, färsk
  • 1 liten zucchini
  • 4 lime
  • 8 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg matvetet i en skål. Slå vatten över och låt det svälla (följ anvisningarna på paketet).
  2. Grilla eller stek lammfiléerna hastigt på stark värme, sänk temperaturen och stek i ungefär ytterligare cirka 10 minuter. Köttet ska vara mört och rosa. Lägg köttet åt sidan tills salladen är färdig.
  3. Hacka koriander och mynta ganska grovt. Kärna ur chilin och skala zucchinin. Hacka chili och salladslökar fint. Skär zucchinin i fina tärningar.
  4. Låt det mjuka matvetet rinna av i en sil. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Lägg i en skål och häll över olivolja samt saften från lime-frukterna. Smaka av med salt och peppar och blanda. Tillsätt koriander och mynta (spara lite till dekoration). Lägg i chili, salladslök och zucchinitärningarna. Rör om ordentligt.
  5. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär lammköttet i tunna skivor och lägg mitt på fatet. Dekorera med resten av koriandern och myntan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept