Lamm med spenat och tahinisås

2

Du behöver

  • 2 st lammkotletter, ca 3 cm tjocka
  • 0,5 st gul lök, skivad
  • 3 dl olivolja
  • 0,5 st citron, saften och rivet skal
  • 2 krm spiskummin, malda
  • salt, peppar
  • 4 msk tahinipasta (sesampasta)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vatten
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Marinera kotletterna i en skål eller i en plastpåse med den skivade löken, olja, rivet citronskal och 1 krm spiskummin. Låt dem ligga i marinaden minst 10 minuter i rumstemperatur.
  2. Ta upp kotletterna och stek eller grilla dem på medelstark värme 4 – 5 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Tahinisås:
  4. Häll upp tahinipasta i en skål, pressa eller hacka vitlöksklyftan fint och tillsätt den och saltet. Rör flitigt med en träsked och pressa i citronsaft. Tillsätt också vatten, lite i taget, och fortsätt röra tills såsen fått en konsistens som vispad grädde. Smaka av med spiskummin.
  5. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i spenaten och häll genast av den och låt den rinna av i ett durkslag.
  6. Lägg upp lammkotletterna och spenaten på en varm tallrik tillsammans med tahinisåsen och sesamfröna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept