Kyckling med chorizo och cannellini

1

Du behöver

  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 st kycklingfilé, ekologisk (eller skinnfri bröstbit)
  • 125 g grönkål
  • 1 tsk olivolja (inte jungfruolja) till stekning
  • 100 g chorizo, skivad och sedan hackad
  • 1 burk cannellinibönor, avrunna (410 g)
  • rökt, sött paprikapulver att strö över

Gör så här

  1. Låt buljongen koka upp i en kastrull och sedan koka sakta, lägg i kycklingportionen och koka den sakta i 10 minuter eller tills alla spår av rosa har försvunnit. Stick en kniv i den för att kontrollera.
  2. Ta fram den djupfrysta grönkålen ur frysen, tina den och låt den rinna av. Värm oljan i en stekpanna, lägg i den hackade chorizon, tillsätt de avrunna cannellininibönorna, rör om och låt allt bli varmt. Fukta med ett par matskedar av kycklingbuljongen – mer om du vill att det ska vara mer soppliknande.
  3. Lägg upp bönorna, grönkålen och chorizon i en djup tallrik eller skål (droppa på lite extra fin jungfruolja, om du vill), och lyft sedan upp den kokta kycklingen ur buljongen med en hålslev och lägg den ovanpå alltsammans. Strö paprikapulver på det bleka kycklingbröstet och titta på din middag, som ser ut som ett spanskt stilleben, innan du äter upp den.
  4. Det spelar ingen roll vilken kycklingdel du köper. Jag brukar ta bröstbiten med ben men utan skinn, men en bröstfilé utan ben går precis lika bra. Allt slags vit fast fisk (byt ut kycklingbuljongen mot fiskbuljong) passar precis lika bra i det här receptet i stället för kyckling och – ännu en sporre för den tidspressade – tar bara ca 3 minuter att sjuda.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept