Knapriga fläskkotletter med vitlöksspenat och tomatsallad

2

Du behöver

  • 2 fläskkotletter á 250 g
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,25 tsk torkad oregano
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk nyriven parmesan
  • 2,5 dl jordnötsolja eller liknande
  • 3 medelstora tomater
  • 172 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 6 dl babyspenat

Gör så här

  1. Skär försiktigt bort det mesta av fettet från fläskkotletterna. Lägg dem mellan två lager av plastfolie och banka köttdelen med en nötklubba eller kavel till ungefär halva tjockleken. Du måste banka runt benet också så vänd dem en gång.
  2. Vispa i en låg vid, bunke ihop ägg, senap, oregano, salt och peppar. Blanda samman ströbrödet och den rivna parmesanen på en tallrik.
  3. Vänd fläskkotletterna i äggblandningen och se till att de täcks på båda sidor, vänd dem därefter i bröd -och ostblandningen. Lägg dem att torka en stund på ett galler medan du hettar upp oljan i en stekpanna. När en liten brödbit fräser i oljan är det dags att lägga i kotletterna. Stek dem i cirka 5-7 minuter på varje sida eller tills de är läckert gyllenbruna.
  4. (Stektiden beror på hur tunna du har lyckats få dem eller hur kalla de var när du lade i dem.)
  5. Skär under tiden tomaterna i klyftor och ta ur kärnorna, skär sedan klyftorna i smala strimlor och tärna dem. Du kan ta av skalet, men eftersom jag inte gjorde det första gången har jag sedan aldrig brytt mig om det. Om du vill göra det låter du tomaterna först ligga 3-5 minuter i vatten som just kokat upp.
  6. Blanda samman tomattärningarna, den hackade vitlöken, olja och citronsaft i en skål och krydda med salt och peppar.
  7. När kotletterna är färdiga vänder du ned spenaten i tomatblandningen, fördelar salladen på två stora tallrikar och lägger en stor, gyllene och knaprig kotlett bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept