Du behöver

  • 4 tsk salt
  • 1 st blomkålshuvud, skuret i buketter
  • 7 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 4 st vitlöksklyftor, skalade, hela
  • 3 stjälkar selleri, skurna i sneda tvåcentimentersbitar
  • 300 g syltlök
  • 2 st paprikor, gula, urkärnade och skurna i 2 cm-strimlor.
  • 2 st paprikor, röda, urkärnade och skurna i 2 cm-strimlor.
  • 1 st fänkål, skivad
  • 6 st chili, röda, hela
  • 200 g oliver, kärnfria, svarta, gröna eller en blandning,
  • 2 msk kapris
  • 1 bunt persilja, slätbladig, hackad
  • Dressing:
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja, extra virgine
  • salt och peppar

Om du vill spara som en inläggning:

  • 1 flaska vitvinsvinäger
  • 1 flaska olivolja (inte extra virgine)

Gör så här

  1. Koka upp 4 liter vatten i en stor kastrull.
  2. Häll i 2 msk salt och blomkålsbuketterna och koka 5-8 minuter.
  3. Ta upp blomkålen och lägg i en skål med isvatten.
  4. Häll ut hälften av det kokande vattnet, tillsätt 700 ml vitvinsvinäger, resten av saltet, fänkålsfröna, och vitlöksklyftorna.
  5. När vattnet kokar igen, tillsätt selleri, lök, paprika, fänkål och hela chili. Låt koka ungefär tio minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  6. Ta upp grönsakerna och lägg ner dem i isvattnet. När de är kalla, torka dem tillsammans med blomkålen.
  7. Blanda blomkålen med resten av grönsakerna tillsammans med vitlök, oliver och kapris.
  8. Vispa ihop olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med salt och peppar och och strö över den hackade persiljan. Blanda väl.
  9. Nu har du en pickles-sallad som räcker till gott och väl åtta personer.
  10. Du kan också hälla ner allt i fyra enliters steriliserade glasburkar och hälla över en blandning av olivolja och vinäger så att det täcker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept