Haricots verts med parmaskinka

6

Du behöver

  • 600 g gröna bönor, haricots verts
  • 0,5 msk salt
  • vatten
  • 2 dl balsamvinäger
  • 10 st parmaskinka i tunna skivor

Gör så här

  1. Jag såg de här små buntarna av gröna bönor, ombundna med parmaskinka, i en italiensk delikatessaffär och gick genast hem och gjorde egna.
  2. Snoppa och skölj bönorna om de är färska. Koka dem bara ett par minuter, de frysta behöver bara doppas i kokande saltat vatten. Bönorna ska fortfarande vara fasta och spänstiga. Låt dem rinna av.
  3. Skär eller klipp parmaskinkan i ett par cm breda remsor.
  4. Häll upp balsamvinäger i en skål. Ta en liten bunt bönor åt gången, doppa i vinägern och snurra en skiva skinka runt mitten. Lägg upp och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept