Granatäppel- och marängberg

6

Du behöver

  • 8 st stora maränger
  • 2 st granatäpplen
  • 0,5 l vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa grädden, men inte för hårt. Grovkrossa 7 av marängerna, smula inte sönder dem för mycket. Pressa i granatäppelkärnor- och juice. Spara ett halvt granatäpple. Blanda.
  2. Bästa sättet att få ut kärnorna ur ett granatäpple är att halvera frukten och hålla en halva med den skurna sidan neråt, över maräng- och gräddblandningen. Banka några gånger med en rung träsked på frukten. Efter några bankningar regnar de vackra röda pärlorna ner i det vita.
  3. När du har fått ut de flesta av kärnorna, kläm ihop halvan i handen för att pressa ut lite juice. Kärnorna är dock det viktigaste – för mycket juice kan göra grädden rinnig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept