Fiskgryta på Keralavis

4

Du behöver

  • 1,25 kg fast vit fisk
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk olja
  • 2 st gula lökar
  • 2 st röda chili
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (á 400 g)
  • 1 msk konc tamarind
  • 1 msk fiskfond
  • malen spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Skär fisken i munsbitstora delar. Lägg dem i en bunke och strö över salt och hälften av gurkmejan. Blanda väl.
  2. Värm sedan oljan i en kastrull, lägg ner den skivade löken (som saltas lätt) och stek den försiktigt mjuk. Rör hela tiden så att den inte bryns.
  3. Dela chilin i tunna skivor. Vill du att rätten ska bli mindre stark så tar du bort kärnorna. Skala och skär ingefäran i tunna stavar. Tillsätt chilin och ingefäran tillsammans med spiskummin och resten av gurkmejan i den stekta löken. Stek blandningen i några minuter.
  4. Häll upp kokosmjölken i ett litermått och tillsätt en matsked tamarind tillsammans med fiskfonden. Häll kokande vatten upp till litermarkeringen. Häll kokosmjölkblandningen i kastrullen och rör om. Smaka av. Så här långt kan receptet förberedas i förväg.
  5. Innan rätten ska serveras värmer du upp såsen igen och tillsätter fiskbitarna. Låt dem bli precisgenomkokta, det går på 4-5 minuter. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept