Chokladkoppar

8

Du behöver

  • 175 g choklad, mörk, av bästa kvalitet med minst 70% kakao
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk kryddpeppar
  • 1 st ägg
  • 8 st kaffekoppar, små

Gör så här

  1. Kör chokladen till smulor i matberedaren. Värm grädden och mjölken tills det nästan kokar, tillsätt vaniljsocker och kryddpeppar och häll vätskan genom tubröret över chokladen. Låt stå i 30 sekunder. Kör i 30 sekunder, knäck sedan ägget och häll det genom tubröret och kör i 45 sekunder.
  2. Häll upp smeten i serveringskopparna och ställ dem i kylskåpet i 6 timmar eller över natten. Men kom ihåg att ta ut dem minst 20 minuter innan de ska serveras, kylan gör att smakerna inte framträder så bra.
  3. Det blir 5 dl tillsammans, tillräckligt mycket för att fylla 8 små koppar. Men om du bara har stora koppar ökar du helt enkelt på mängden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept