Bordellröda hallon i chardonnaygelé

6

Du behöver

  • 1 flaska chardonnay
  • 300 g hallon
  • 1 vaniljstång
  • 5 blad gelatin
  • 2,75 dl socker

Gör så här

  1. Låt hallonen dra i vinet under en halvtimme, sila sedan av vinet i en kastrull och lägg hallonen åt sidan.
  2. Dela vaniljstången på längden, lägg ner i vinet och värm allt till kokpunkten. Ställ av kastrullen och låt svalna i cirka 15 minuter.
  3. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten (minst 5 minuter). Ta upp vaniljstången ur vinet, häll i sockret och värm blandningen igen under omrörning tills sockret löst sig.
  4. Häll upp lite av vinet i en skål. Lös de väl urkramade gelatinbladen i vätskan och häll ned blandningen i resten av vinet. Rör noga och sila vinet till en kanna.
  5. Fördela de vindränkta hallonen i sex portionsskålar (gärna av glas) och häll på vinet.
  6. Låt stå i kylen i minst tre timmar men tag fram skålarna 20 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept