Bläckfisksallad med mynta

6

Du behöver

  • 500 g babybläckfisk, rensad
  • 2 msk jordnötsolja
  • salt

Sås:

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 tsk socker
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad
  • 1 lime
  • 6 msk jordnötsolja
  • Sallad:
  • 200 g mizunablad (eller rucola)
  • 1 liten rödlök

Gör så här

  1. Dra av koriander- och myntabladen från stjälkarna. Lägg dem i matberedaren tillsammans med vitlök, fisksås, socker och chili. Skär bort skalet från limefrukten, dela den och ta bort kärnorna. Lägg limebitarna i matberedaren och kör alltsammans till en slät massa. Häll oljan i en tunn stråle genom röret medan knivarna går. Skrapa ned såsen i en skål.
  2. Lägg upp salladsbladen i en skål eller på ett stort fat. Skala löken, dela den på längden och skiva i mycket tunna skivor. Lägg över salladen.
  3. Skiva bläckfisken i ringar men lämna tentaklerna hela. Stek i en panna med lite jordnötsolja i ett par omgångar. Salta en aning efter stekningen och låt bläckfisken svalna lite.
  4. Blanda bläckfisk och sås och lägg upp alltsammans på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept