Anksallad med ingefära och spenat

2

Du behöver

  • 1 st ankbröst
  • 2 msk fisksås
  • 0,5 st lime, saften, och
  • 0,5 st apelsin, saften, eller
  • 1 st sevillaapelsin, saften
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • några droppar sesamolja (kan uteslutas)
  • 50 g späd spenat, vattenkrasse, mâchesallat eller en blandning

Gör så här

  1. Grilla eller stek ankbröstet – med den feta sidan neråt om du inte har tagit bort fettet – tills det är stekt så att det fortfarande är lite rosa inuti.
  2. Låt köttet vila på en skärbräda medan du blandar fisksås, lime- och apelsinsaft (eller bara sevillaapelsinsaften), chili, ingefära och eventuellt sesamolja i en skål.
  3. Häll all köttsaft från ankan i skålen och skär sedan köttet på diagonalen i tunna skivor. Lägg ankköttet i skålen och rör om noga. Lägg upp på ett fat som täckts med sallatsbladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept