Stora räkor med vitlök och chili

Stora räkor med vitlök och chili
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
6

Du behöver

  • 1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 4 st röda chilifrukter
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 knippe bladpersilja

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
  2. Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.
  3. Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept