Nigellas guacamole

10 min
6
Nigellas guacamole
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En "bitig" guacamole med annorlunda smak av koriander. Guacamolen måste göras klar i sista minuten för att inte avokadon ska bli missfärgad. Allt annat kan du hacka och förbereda tidigare.

15 juli 2011
Visa mer
10 min
6

Du behöver

  • 6 st mogna avokador
  • 4 st limefrukter, pressade
  • 4 st salladslökar, tunt skivade
  • 0,5 st färsk röd chilifrukt, fint hackad
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Halvera limen och pressa ner saften i en skål.
  2. Precis före servering: Skala och kärna ur avokadorna och lägg dem i en skål. Lös upp saltet i limesaften och häll över.
  3. Blanda i lök och chili och mosa med en gaffel men låt den inte bli för mosig, den ska fortfarande innehålla rejält med klumpar.
  4. Blanda till sist i koriandern, spara en lite att strö över guacamolen som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept