Timjan- och äppelspäck

Från Nyhetsmorgon

Husmanskost är en benämning på rustika rätter av vardagskaraktär där man beskriver enkel och billig mat som har sitt ursprung från den svenska landsbygden./Niclas Wahlström Receptet räcker till mellan 6-12 personer, bereonde på hur stora portioner du gör.

12 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g grovmalet sidfläsk
  • 1 st äpple
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk plockade timjanblad
  • havssalt

Gör så här

  1. Lägg sidfläsket i en kastrull på låg värme. Låt stå ett par timmar så att allt fett smälter. Sila av fettet och stek köttet knaprigt. Tärna äpple och schalottenlök. Stek försiktigt äpple och lök i lite av fettet, ska bli mjukt utan att få färg. Häll på resten av fettet och låt allt smälta. Ta av från värmen och rör i de knapriga fläskbitarna. Låt stå och bli kallt, rör med jämna mellanrum och krydda med salt. Häll upp i en burk, spara tills det är dags, servera rumstempererat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept