Äkta hemlagad pizza

50 min
4
Äkta hemlagad pizza
Foto: TV4
50 min
4

Du behöver

  • 0,5 kg vetemjöl special
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 0,5 pkt torrjäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk rapsolja

Tomatsås

  • 2 burkar krossade tomater
  • 0,75 burk vatten
  • 1 st chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk rosmarin eller timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g köttfärs
  • 1 påse mager riven ost
  • svarta oliver
  • färska tomater
  • pesto
  • ruccolasallad

Gör så här

  1. Pizzadegen
    Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ut torrjästen med lite av det ljumma vattnet och häll ner i mjölblandningen.
  3. Tillsätt olja och rör sakta ner resterande vatten i mjölet tills det blir en deg.
  4. Lägg ut på bakbord och knåda väl.
  5. Låt vila under duk i 20 minuter.
  6. Tomatsås
    Undertiden som degen jäser börjar du med tomatsåsen.
  7. Fräs sakta vitlöken och chili med olivoljan i panna till den fått lite färg.
  8. Häll på krossade tomater och tillsätt buljongtärningar, socker, rosmarin, svartpeppar, tomatpuré och vattnet.
  9. Låt puttra sakta utan lock i minst 30 minuter.
  10. Salta efter behov.
  11. Pizzadegen, forts.
    När 20 minuter gått av degjäsningen och tomatsåsen puttrar på spisen knådas degen ännu en gång ordentligt.
  12. Låt jäsa igen i 15 minuter.
  13. Pizza!
    Värm upp ugnen till 250 grader (över- och under ugn).
  14. När degen jäst klart igen delas den upp i 4 bitar och kavlas ut till pizzor.
  15. Bred tomatsåsen på pizzan och lägg på svarta oliver, tunna bitar av köttfärs, några tomatskivor och droppa sen över lite pesto.
  16. Lägg på den rivna osten runtom och avsluta med att även droppa över olivolja innan du sätter in i ugnen i ca 8-10 minuter.
  17. Ta ut och lägg på några blad ruccolasallad innan du serverar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept