Kycklingrullader fyllda med mozzarella och parmaskinka

45 min
4
Från Förkväll

Lättlagatt och gott fredagsmys för hela familjen! /Niclas Wahlgren

Börja med gratängen tills den sätts in i ugnen. Fortsätt med tomatsåsen och därefter kycklingen. Då är det lätt att tajma så allt blir klart samtidigt!

23 februari 2010
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 5 st stora kycklingfiléer
  • 100 g mozzarellaost
  • 100 g parmaskinka
  • 2 burkar krossade tomater (ca 400g/burk)
  • 1 dl vatten
  • Olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk socker
  • 4 tsk salt
  • 5 tsk svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk salvia
  • 4 msk smör
  • 8 st stora potatisar av mjölig sort
  • 1 st stor gul lök eller 2 små
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl västerbottenost, riven

Gör så här

  1. Kycklingrullader
    Skär kycklingfilén i tunna skivor på längden.
  2. Banka ut lätt och fyll med mozzarellaost och parmaskinka.
  3. Rulla ihop och vik in kanterna.
  4. Bryn i panna med olivolja och smör i ca 10 minuter.
  5. Salvia- och tomatsås
    Hetta upp olivolja i en panna och lägg i vitlök och bryn fint.
  6. Häll på krossade tomater, vatten, buljong, socker och salvia. Låt puttra i 20 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sila såsen och häll därefter tillbaka i pannan och tillsätt en klick smör.
  9. Potatis gratäng
    Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Skär potatisen i tunna skivor och dela löken i halvor och hacka upp den.
  11. Smörj en ugnsform och varva potatis, lök, salt, peppar och vitlök i 3 lager.
  12. Häll över grädden och sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.
  13. Ta ut formen ur ugnen och lägg över osten och sätt tillbaka den i 15 tills gratängen är klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept