Härliga kycklingvingar med smak av orienten

25 min
4
Härliga kycklingvingar med smak av orienten
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

Kyckling

  • 1 kg kycklingvingar
  • 4 st lime
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 cm chili
  • 1 tsk hackad koriander
  • 1 st vitlöksklyfta

Tabouleh

  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 1 st rödlök
  • 6 st tomater
  • 2 msk mynta
  • 0,5 msk kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 6 msk olivolja
  • 1 st citron, saften
  • 1,5 dl finkornig bulgur, färdigkokt

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Tabouleh
    Lägg bulgur i en skål och pressa citronsaften över.
  2. Hacka persilja, rödlök och tomat fint. Lägg i skål och blanda runt med kryddorna.
  3. Tillsätt bulgurn och häll över olivolja och rör väl.
  4. Låt stå ca 20 minuter i kyl innan servering.
  5. Kycklingvingar
    Pressa limen i en liten kanna och lägg i vitlök, chili, fisksås, koriander. Mixa väl med en stavmixer.
  6. Stek vingarna i het panna, så de nästan är klara.
  7. Sänk värmen och häll över hälften av såsmarinaden i pannan och låt koka in.
  8. Lägg upp på fat och häll över resterande sås. Pynta med färsk koriander.
  9. Bulgur
    Koka bulgur med hälften vatten och hälften kokosmjölk.
  10. Toppa med kokosflingor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept