Wienerschnitzel med klyftpotatis

ca 1 h
4
Från Förkväll

Niklas lagar en riktig klassiker - wienerschnitzeln - med ansjovis kapris och klyftpotatis.

.

6 maj 2010
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

Klyftpotatis

  • 1 kg fast potatis
  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad rosmarin
  • salt och peppar

Wienerschnitzel

  • 800 g kalvinnanlår
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör och olja, till stekning
  • salt och peppar, efter smak

Sås

  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk smör
  • 1 citron
  • steksky, efter smak
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Tillbehör

  • gröna ärtor
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl kapris
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 citron
  • färsk persilja, till servering

Gör så här

  1. Klyftpotatis
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisarna i klyftor och lägg i en långpanna med citronen delad i 4 skivor och 2 dl vatten.
  3. När vattnet kokat bort klickas 2 msk smör över potatisarna och de kryddas med rosmarin.
  4. Salta och peppra efter smak först när de är klara, efter ca 30 minuter.
  5. Wienerschnitzel
    Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar).
  6. Häll mjölet i en skål, det uppvispade äggen i en annan och ströbrödet i en tredje.
  7. Panera köttbitarna först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.
  8. Stek sedan köttet i smör och olja blandat.
  9. Sås
    Såsen kan puttra vid sidan om: koka upp vatten och låt sockret lösa sig.
  10. Häll därefter i kalvfond, smör och citron.
  11. Späd med stekskyn från schnitzlarna och salta och peppra efter smak.
  12. I med persiljan.
  13. Tillbehör
    Värm upp ärtorna i en kastrull och klicka i några msk smör.
  14. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem och ställ dem på en citron skiva.
  15. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept