Lammkorvar med tabouleh och myntasås i pitabröd

30 min
4
Lammkorvar med tabouleh och myntasås i pitabröd
Foto: TV4
Från Förkväll

Låt barnen vara med och rulla sina korvar och sedan själva fylla pitabröden.

2 mars 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Lammkorv

  • 500 g lammfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tumme ingerfära
  • 1 st citron, saften
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk kummin
  • 1 st urkärnad hackad chili
  • 2 st schalottenlök
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Tabouleh

  • 3 dl bladpersilja, hackad
  • 1 st rödlök
  • 6 st tomat
  • 1 dl mynta
  • 0,5 msk kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 6 msk olivolja
  • 2 st citroner, saften
  • 1,5 dl finkornig bulgur, okokt

Myntasås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta, finhackad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • pitabröd

Gör så här

  1. Tabouleh
    Lägg bulgur i en skål och pressa citronsaften över.
  2. Hacka persilja, rödlök och tomat fint.
  3. Lägg i en ny skål och blanda runt med kryddorna.
  4. Tillsätt bulgurn och häll över olivolja och rör väl.
  5. Låt stå ca 20 minuter i kyl innan servering.
  6. Lammkorv
    Färsen blandas väl med alla ingredienser och rullas till små korvar.
  7. Läggs på folie i bakform och grillas i 225 grader i ugn 7-10 minuter.
  8. Myntasås
    Pressa ner citronsaften i yoghurten.
  9. Finhacka myntan och blanda väl.
  10. Droppa över lite olivolja och salta efter smak.
  11. Låt dra i kylen 20 min.
  12. Servering
    Öppna pitabrödet och lägg i lite Tabouleh, 2 korvar och toppa med myntasås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept