Senapsfylld strömming med potatispuré

Från Förkväll

Senapsfylld strömming med potatispuré, rårörda lingon och skirat smör. En skärgårds klassiker! /Niclas Wahlgren

24 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

Strömming

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 dl grovkornig senap (eller efter smak)
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad persilja (spar lite till garnering)
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd

Potatispuré

  • 6 st stora potatisar av mjölig sort
  • 1-2 dl standardmjölk
  • 50 g smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Muskot, efter smak

Till servering

  • 1 st citron, delad i 4 delar
  • rårörda lingon
  • skirat smör

Gör så här

  1. Strömming
    Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner och salta och peppra lätt.
  2. Bred senap och finhackad dill över filéerna och lägg ihop två och två med senapsdillen mot varandra.
  3. Pensla lätt med uppvispat ägg.
  4. Vänd sen runt i ströbrödet tills varje sida är väl täckt.
  5. Stek i smör på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.
  6. Potatispuré
    Skala och koka potatisen i 25 minuter.
  7. Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken.
  8. Vänd sen ner smör och mjölk över potatisen och rör till en fin puré.
  9. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  10. Serveras med rårörda lingon och skirat smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept