Laxtartar med avokadosalsa

Laxtartar med avokadosalsa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g rå lax, gärna Salma eller tinad laxfilé
  • 200 g tonfisk och/eller skalade räkor
  • 2 st kallrökt lax, ca 50 g
  • 0,5 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad koriander
  • salt och peppar
  • 1 st påse jungfrusallad
  • Ev. 1 noriblad

Salsa

  • 1 st avokado
  • 1 st skållad skalad tomat
  • 0,5 st finhackad röd chilifrukt
  • 0,5 msk msk pressad citron eller lime
  • 1 msk lätt-crème fraiche
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka räkorna och/eller fisken smått. Blanda med senap och kryddor.
  2. Forma 4 eller 8 små puckar. Klipp ev. noribladet i 4/8 remsor, lika breda som puckarna är höga och vira runt. Garnera med korianderblad. Lägg puckarna på en bädd av salladsblad.
  3. Skär avokado och tomat i små tärningar och blanda med chili, pressad lime/citron och crème fraiche. Smaka av med lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept