Asiatiska skärgårdsknyten

Från Förkväll

Perfekta små knyten för den nyfångade fisken. Lägg dem på grillen!

Det går självklart att göra de här paketen i varmluftsugn också. 250 grader i ca 25 minuter är det som gäller då.

Vinet som blir över är till kocken men kan självklart serveras till maten också.

7 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 ark aluminiumfolie 30x30 cm
  • 800 g torskrygg, sej eller annan vit fisk (helst egenfångad gädda, abborre, gös)
  • 16 st små färskpotatisar
  • 4 st salladslökar
  • 2 st gula lökar, delade i halvor
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st citrongräs
  • 1 msk japanska soja
  • 4 tsk krossade limeblad (Kafir)
  • 1 st chili
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 4 tsk salt
  • peppar efter smak
  • 1 flaska torrt gott vitt vin

Gör så här

  1. Lägg aluminiumarken två och två.
  2. Dela fisken i 4 bitar.
  3. Lägg bitarna i mitten i varje ark.
  4. Salta och peppra lätt.
  5. Dela salladslöken och den gula löken på hälften.
  6. Lägg löken i arken tillsammans med 4 potatisar delade i halvor.
  7. Häll i 1 deciliter kokosmjölk och smula ned ¼ av buljongen samt ¼ av den finhackade chilin.
  8. Banka ut citrongräset så smaken kommer fram.
  9. Dela i 4 delar och lägg i 1 del tillsammans med 1 tsk av limebladskrosset samt 1 tsk salt.
  10. Skvätt till sist någon centiliter vitt vin över allt och lägg i 2 körsbärstomater.
  11. Vik ihop och försegla sen arket väl så att ingen vätska rinner ut.
  12. Gör sen likadant med resten så du får 4 likadana paket.
  13. Lägg på utegrillen i ca 20 minuter och låt sen varje gäst få öppna sitt eget knyte på tallriken vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept