Kycklingnuggets med sötsursås

35 min
4
Kycklingnuggets med sötsursås
Foto: TV4
Från Förkväll

Goda recept inför vardagsmiddagen. Lättlagad kyckling med sötsursås för hela familjen som serveras med kryddat ris.

10 mars 2010
Visa mer
35 min
4

Du behöver

Kycklingnuggets

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl dinkelsikt
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl parmesan, riven
  • 1,5 dl polenta
  • 2 msk olja och smör att steka i

Sötsur sås

  • 1 liten burk (220 g) burk ananas
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk honung
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 msk rödvinäger
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1,5 msk maizenamjöl
  • spadet från ananasen

Ris

  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st morot
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl gröna ärtor

Gör så här

  1. Sötsursås: Finhacka ananasbitarna och vitlöken och fräs i olja i kastrull. Blanda i buljong, rödvinsvinäger, tomatpuré, ananasspad, honung och låt koka upp. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i maizenamjölet och koka ihop till önskad konsistens.
  2. Kycklingnuggets: Skär Kycklingen i portionsbitar i samma storlek. Panera kycklingen dinkelmjöl + salt och vänd sedan i ägget. Rulla kycklingbitarna tillsist i polentan och parmesanen. Stek kycklingen i smör + olja.
  3. Kryddat ris: koka upp vatten tillsammans med buljong, morot, salt och kummin. Lägg i riset och koka klart efter anvisning på paketet. Blanda ner ärtorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept