Pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Pilgrimsmusslor med vitlökscrème
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En naggande god liten rätt!

25 november 2010
4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • smör och olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk russin
  • 1 tsk kapris
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 2 tsk förstapressad olivolja

Chips:

  • 2 st mandelpotatisar
  • olja till fritering
  • salt och svartpeppar

Vitlökscrème:

  • 2 st mandelpotatisar, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl förstapressad olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen till chipsen tunt på en skärmaskin eller mandolin. Fritera skivorna gyllenbruna i olja. Salta och peppra.
  2. Koka potatisen till vitlökscrémen mjuk i vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk med en vitlöksklyfta i. Lägg potatisen i mjölken och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
  3. Koka russinen i vatten i några minuter och häll av vattnet. Blanda russinen med kapris, vinäger och olivolja.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i smör och olivolja någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera pilgrimsmusslorna med vitlökscréme och russin. Garnera med ett potaischips.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept