Pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Pilgrimsmusslor med vitlökscrème
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • smör och olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk russin
  • 1 tsk kapris
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 2 tsk förstapressad olivolja

Chips:

  • 2 st mandelpotatisar
  • olja till fritering
  • salt och svartpeppar

Vitlökscrème:

  • 2 st mandelpotatisar, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl förstapressad olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen till chipsen tunt på en skärmaskin eller mandolin. Fritera skivorna gyllenbruna i olja. Salta och peppra.
  2. Koka potatisen till vitlökscrémen mjuk i vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk med en vitlöksklyfta i. Lägg potatisen i mjölken och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
  3. Koka russinen i vatten i några minuter och häll av vattnet. Blanda russinen med kapris, vinäger och olivolja.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i smör och olivolja någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera pilgrimsmusslorna med vitlökscréme och russin. Garnera med ett potaischips.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept