Knäckebröd

4

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl lättmjölk, 37 C
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk stött kummin eller fänkål
  • 6 dl extra grovt rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • grovt mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk.
  2. Tillsätt salt, kummin eller fänkål och mjöl.
  3. Blanda till en deg och dela i 20 bitar.
  4. Rulla bitarna till bullar och låt dem jäsa i 20-30 minuter.
  5. Kavla ut varje bulle tunt, först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
  6. Grädda bröden i 250-300 C i 8 minuter.
  7. Vänd dem efter halva tiden
  8. Ta ut dem och låt svalna på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept