Grillad ankconfit med kantareller, rödbetsvinegrette och spenatsallad

4

Du behöver

  • 4 st anklår
  • 3 dl ankfett
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit stjälkselleri
  • 2 msk grovsalt
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 gr kantareller
  • 1 msk scharlottenlök, finhackad

Rödbetsvinegrette:

  • 2 st färska tärnade rödbetor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk olivolja

Spenatsallad:

  • 100 gr späd spenat
  • 1 bit hyvlad parmesan
  • 0,5 dl nobisdressing (se nedan)

Nobisdressing:

  • 2 st kokta ägg (3 min)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gnid in anklåren med salt och vitlök, låt stå i minst 10 timmar, gärna mer.
  2. Koka sedan anklåren möra med ankfettet och grönsakerna i ca en timme. Låt svalna.
  3. Detta görs med fördel ett par dagar innan låren ska grillas.
  4. Grilla anklåren i grillpanna, servera med smörstekta kantareller, spenatsallad och rödbetsvinegrette.
  5. Rödbetsvinegrette:
  6. Koka ihop rödbetorna med balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  7. Spenatsallad:
  8. Skölj spenaten, blanda i parmesanen och häll över dressingen.
  9. Nobisdressing:
  10. Mixa allt till tills det får en krämig konsistens, smaksätt med salt, peppar och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept