Tonfisk Antiboise

4

Du behöver

  • 4 bitar tonfisk, ca 200 gr per person
  • 4 tomater (gärna plommontomater)
  • 1 citron
  • 4 inlagda kronärtskockshjärtan eller bottnar av hög kvalitet
  • 1 näve skalade soja/bondbnor (ca 400 g oskalade)
  • god olivolja med liten beska
  • 30 urkärnade Nicoise-oliver
  • potatis, färsk eller sparristyp
  • ev. ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och dela en gång med skalet kvar. Gnid in potatisarna i olivolja och flingsalt. Rosta dem sedan på hög värme, cirka 225 grader, i ungefär 15 minuter. Potatisarna skall vara gyllenbruna. Skär ett snitt i botten på tomaterna och gröp ur kvistarna. Lägg dem i kokande vatten i cirka 10 sekunder och sedan i isvatten. Då lossnar skalet. Dela de skalade tomaterna och gröp ur kärnhusen. Skär sedan tomatfiléerna och skockan i centimeterstora kuber. Skär bort allt skalet på citronen med en kniv, så att köttet blir blottat (skär av ändarna först och ställ citronerna på högkant, skär sedan sidorna). Skär ur filéerna mellan klyftorna. Lägg citronfiléerna, tomatfiléerna, skockan och bönorna i en kastrull. Täck med olivolja. Värm salladen till ca 60 grader, det får inte koka. Grilla eller stek tonfisken snabbt men hårt ? den gör sig bäst rare till medium. Lägg på tallriken och slå salladen över. Servera gärna med en ruccolasallad till, samt den rostade potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept