Terrine på kalvbräss, griskind, tryffel med grillat bröd, lökmarmelad och gurka

Du behöver

  • 300 g kalvbräss
  • 400 g kalvfärs
  • 4 dl grädde
  • 4 st äggulor
  • 3 st rimmade griskinder
  • 2 msk sherry
  • 1 msk cognac
  • 2 msk dijon senap
  • 2 tsk salt
  • smaksätt med tryffelolja ( mycket försiktigt

Gör så här

  1. Kör först brässen, färsen och saltet i en mixer. ( Det är saltet som binder färsen så tillsätt ytterligare salt om det inte blir en smet). Tillsätt äggulor, sherry, cognac och dijonsenap. Kör på halvfart. Sedan sippra grädden långsamt i en tunn stråle. Smaksätt med tryffelolja.
  2. ( försiktigt, för den får inte ta överhanden).
  3. Tärna griskinderna och vänd ner dem i smeten.
  4. Lägg smeten i en brödform eller annan lämplig avlång form.
  5. Baka av terrinen i ett vattenbad i ca. 45-50 min på ca. 120 grader.
  6. Låt den helst stå svalt i ett dygn så att terrinen och smakerna sätter sig.
  7. Se gärna receptet på wallenbergare på sid. 174 för referens av tillagning.
  8. Servera med grillat bröd, en klick lökmarmelad och gurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept