Italiensk råbiff

4

Du behöver

  • 300 gr råbiffärs (fettfritt grovmalet kött av oxinnanlår, biff eller oxfilé)
  • 3 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 soltorkade tomater
  • 50 gr riven parmesan
  • 0,5 msk hackad kapris
  • 8 hackade svarta oliver
  • Hackade färska örter (basilika, timjan, rosmarin, persilja, oregano)
  • 6 tryffelolja
  • Saft från ¼ citron
  • 0,5 finhackad rödlök
  • salt och svartpeppar
  • ev. ruccola

Gör så här

  1. Lägg äggulorna i en bunke. Vispa ihop med senapen. Häll försiktigt i oljan under vispning. När hälften av oljan är nedvispad, tillsätt citronsaften. Vispa ned resten av oljan samt tryffeloljan och vitlöken. Blanda sedan i resten av ingredienserna och forma till små biffar. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med ruccola och ciabatta eller knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept