Agneta enkla favoritcarpaccio

Agneta enkla favoritcarpaccio
Foto: tv4
Niclas Wahlström porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Agneta enkla favoritcarpaccio

Av: Niclas Wahlström, Agneta Sjödin

Från: Fest hos Bagge Wahlgren

8 ingredienser

Carpaccio är en enkel och lyxig förrätt med lövtunna skivor oxfilé, hyvlad parmesan, pinjenötter och citron.

Skär oxfilen i så tunna skivor du kan. Ett tips är att frysa oxfilén och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor.

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé (köp färdiga tunna skivor eller banka själv)
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 4 dl rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 citron

Gör så här

  1. Lägg oxfiléskivorna mellan plastfolie och banka ut dem tunnare. Alternativt tryck ut dem för hand med tummarna.
  2. Fördela oxfiléskivorna på tallrikarna.
  3. Strö flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen.
  4. Skölj ruccolan noga och strö över köttet.
  5. Riv parmesanosten och skvätt lite olivolja över tallrikarna.
  6. Strö över pinjemötterna.
  7. Skär upp en citron och lägg en klyfta på varje tallrik.
  8. Din carpaccio med oxfilé är klar att servera!