Nicks kungliga med naturgodis

Nicks kungliga med naturgodis
Foto: Andreas Lundberg/TV4

Förnyad gräddtårta med banan, choklad och diverse nötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

19 november 2015
Visa mer

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Fyllning

  • 2 dl hallonsylt
  • 2 bananer
  • 100 g mörk choklad med hallon i (Lindt)
  • 10 valnötter
  • 10 pistagenötter

Dekoration

  • naturgodis, wasabi nötter och andra bruna stänger
  • jordgubbar
  • mandel
  • hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • färsk mynta
  • blåbär

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Smör och socker vispas med en elvisp.
  3. Ta ägg, vetemjöl och bakpulver och vatten och vispa med smör och sockret.
  4. Smöra och bröa en rektangelformad form. Häll i smeten i formen och ställ in den i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt tårtbotten stå och svalna.
  5. Fyllning
    Mixa chokladen med valnötterna och pistagenötterna.
  6. Montering
    Dela tårtbotten i tre delar.
  7. Vispa grädden.
  8. Skär jordgubbarna men behåll stjälken på hälften.
  9. Riv bananen på rivjärn och blanda med hallonsylt och grädde. Lägg på.
  10. Ta ”chokladnötblandningen” på nästa lager i tårtan.
  11. Lägg på nästa lager tårtbottnen.
  12. Täck tårtan med vispad grädde med hjälp av en slickepott. Täck sidorna med jordgubbar. Ta naturgodis och dekorera till en blomma och avsluta med mynta, valnötter, mandel och hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept